detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
19.02.2024 08:05
Держспецзв’язку: Відразу кілька українських медіа атакували російські хакери
Держспецзв’язку: Відразу кілька українських медіа атакували російські хакери
Росія продовжує інформаційну війну проти України.

У неділю, 18 лютого, кілька українських медіа зазнали хакерських атак на їхні сайти й сторінки в соцмережах. Як повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, ресурси видань «Українська правда», Liga.net, «Апостроф», «Телеграф» атакували російські кіберзлочинці. 

«Росія продовжує інформаційну війну проти нашої держави. Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію», — ідеться в повідомленні відомства.

Представники медіа звернулись до  урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, і його фахівці вже проводять дослідження інциденту.

«У разі підозри, що ви були атаковані, відразу звертайтеся до фахівців команди CERT-UA», — закликали в Держспецзв’язку. Зробити це можна за телефонами +38 (044) 281-88-25, +38 (044) 81-88-05, +38 (044) 281-88-01.

Нагадаємо, раніше було зламано низку сайтів та соцмереж українських видань. Головний редактор «Апострофа» Денис Попович повідомив «Детектору медіа», що перші атаки на сайт видання розпочалися ще о 14:30 в неділю, 18 лютого. 

Перед тим редакція Liga.net  повідомила, що сайт видання було зламано невідомими: «18 лютого о 14:30 на сайті Liga.net з’явилась фейкова новина про нібито "розгром" російськими окупантами елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці. Редакція Liga.net не причетна до публікації російської дезінформації, сайт було зламано невідомими». 

Також  було зламано акаунт «Української правди» в соцмережі Х. На ньому теж були розміщені аналогічні повідомлення про Авдіївку. 

Окрім того, атаки зазнав сайт видання «Телеграф». 

Натепер роботу ресурсів українських медіа відновлено. 

Фото: Держспецзв'язку

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY