detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.02.2024 16:24
ГУР: Російські окупанти встановили понад 18 тисяч пристроїв для супутникового телебачення «Русский мир» на ТОТ
ГУР: Російські окупанти встановили понад 18 тисяч пристроїв для супутникового телебачення «Русский мир» на ТОТ
За даними української розвідки, росіяни переводять на власне програмне забезпечення й комунікаційні сервіси роботу окупаційних адміністрацій, а також розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку.

Російські загарбники посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців в окупації. Зокрема, мешканців окупованих громад Херсонщини масово під’єднують до російського супутникового телебачення під назвою «Русский мир», щоби перекрити канали доступу до інформації про реальну ситуацію на фронті, в Україні та світі. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони. За даними української розвідки, наразі росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв.

Окрім цього, у тимчасово окупованих українських громадах Донеччини загарбники переводять роботу окупаційних адміністрацій на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси, як-от «Автоматизированное рабочее место госслужащего» та  федеральна платформа «Госвеб».

«Водночас московити розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку: у 2023–24 роках на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, а на Херсонщині — більше 200, що становить понад 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні», — поінформували в ГУР.

Нагадаємо, з 2 січня росіяни розпочали встановлювати на тимчасово окупованій території Херсонської області антени для трансляції російських телеканалів.

У листопаді 2023 року мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що окупанти анонсували та запустили 39 каналів супутникового телебачення «Русский мир» в окремих районах тимчасово захоплених частин Запорізької та Херсонської областей».

У жовтні 2023 року Центр нацспротиву повідомляв про те, що спеціальні комісії окупаційних адміністрацій у супроводі російської поліції проводять рейди на ТОТ і вилучають обладнання супутникового телебачення у мешканців тимчасово окупованих українських територій. Натомість окупанти безкоштовно видають ресивери, супутникові тарілки та конвертори для трансляції російських пропагандистських каналів.

Ми також писали про те, що у вересні жителі окупованої частини Донецької області почали дізнаватися про новини від однієї з найбільших телерадіокомпаній Росії — Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії (ВДТРК).

Фото ілюстративне: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY