detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.02.2024 19:24
Головнокомандувач Сирський провідав у лікарні пораненого кореспондента «Радіо Свобода» Дмитра Євчина
Головнокомандувач Сирський провідав у лікарні пораненого кореспондента «Радіо Свобода» Дмитра Євчина
Генерал-полковник привітав Євчина з днем військового журналіста, вручив йому подяку і пам’ятну медаль.

Воєнного кореспондента «Радіо Свобода» (проєкт «Крим.Реалії») Дмитра Євчина, який отримав поранення під час зйомок біля села Роботине Запорізької області, 16 лютого відвідав у лікарняній палаті Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Дмитро Євчин уже місяць лікується в Національному інституті хірургії і трансплантології імені О. О. Шалімова.

Генерал-полковник побажав журналісту одужання і привітав із Днем військового журналіста, вручив подяку і пам’ятну медаль, відзнаку від Головнокомандувача ЗСУ.

«Ми знаємо ваші репортажі, ви фактично наш бойовий товариш, побратим. Тому я не міг до вас сьогодні не заїхати. Дякую за те, що ви робите для нас, інформуєте суспільство про ті події, які у нас відбуваються. Дай Бог вам здоров’я і найшвидшого одужання. Я сьогодні з великим задоволенням вручаю вам цю подяку», — сказав Олександр Сирський.

«Вважаю, важливо сьогодні вітати і операторів, які так само є журналістами і працюють пліч-о-пліч. У моєму випадку оператор врятував мені життя і ногу, вчасно наклавши турнікети і супроводжуючи до стабілізаційного пункту. Вітаю всю команду, всіх тих, хто задіяний у висвітленні подій у зоні бойових дій. Бажаю здоров’я й уникати поранень», — відповів Дмитро Євчин.

Нагадаємо, зранку 17 січня знімальна група програми «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода») потрапила під артилерійський обстріл під час зйомок сюжету на Запоріжжі в районі населеного пункту Роботине, журналіст Дмитро Євчин отримав поранення в ногу. 

Після того, як пораненому журналісту надали першу допомогу українські військові разом із оператором Микитою Ісайком, його евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а звідти перевезли до лікарні в Запоріжжі.

18 січня Офіс Генерального прокурора розпочав розслідування у справі про російський артилерійський обстріл 17 січня, під який потрапила знімальна група програми «Крим.Реалії». Парламентський Комітет з питань свободи слова назвав цей випадок «черговим порушенням Російською Федерацією норм міжнародного гуманітарного права».

Дмитро Євчин працює в проєкті «Крим.Реалії» з 2018 року. Був ведучим телепрограм, робив сюжети про життя Криму, який окупувала Росія у 2014 році. З початку повномасштабної війни в Україні у 2022 році висвітлює воєнні дії, працює на лінії зіткнення. У співпраці з оператором Микитою Ісайком знімає репортажі з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

Фото: Борис Троценко / «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY