detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.02.2024 15:34
Тариф для каналів у державному мультиплексі МХ-7 — один мільйон гривень на місяць
Тариф для каналів у державному мультиплексі МХ-7 — один мільйон гривень на місяць
За словами технічного директора Концерну РРТ, цей тариф нижчий за тариф «Зеонбуду».

Середній тариф для каналів у мультиплексі Концерну РРТ МХ-7 — один мільйон гривень на місяць. Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів технічний директор концерну Сергій Семерей.

Мультиплекс, за його словами, має покриття 90%. Ідеться про підконтрольну уряду територію України. Зі 158 передавачів не встановлено 22 комплекти, які передбачені для тих міст і сіл, які опинились під окупацією з 2022 року.

На запитання, наскільки ці ціни нижчі за тарифи компанії «Зеонбуд», яка має чотири приватні мультиплекси, Сергій Семерей відповів так: «Якщо брати опубліковані на офіційному сайті компанії, то орієнтовно нижчі більш як у півтора раза. Але невідомо, які зараз фактично тарифи у "Зеонбуду", тому що вони надають певні знижки. Скажу лише, що навіть при паритетних тарифах за мережу МХ-7 забезпечує значно більше покриття».

Детальніше читайте в інтерв’ю Сергія Семерея.

Нагадаємо, у січні запустився державний мультиплекс МХ-7, який створює Концерн РРТ. Він має стати альтернативою приватним мультиплексам. Його запуск планували ще на 2022 рік, однак на заваді стало повномасштабне вторгнення Росії. За перший рік великої війни в цифрових мультиплексах «Зеонбуду» звільнилося багато місць. Переважно через закриття всіх каналів із медіагрупи «Україна» Ріната Ахметова. Регулятор почав видавати дозволи на мовлення в цифрі на вільних частотах.

Однак попри це держава вирішила відновити побудову мультиплексу. Конкурс серед каналів регулятор провів 31 жовтня 2023 року. Вільних місць у мультиплексі було 12. На них претендували дев’ять каналів, а перемогло сім: «Сонце», «Рада»,  «Ми — Україна», «Світло» «Уніан-2», «Віжн-2» та «Віжн-3» (останні три канали позиціюють як приватний бізнес очільника групи «1+1» Ярослава Пахольчука). З тих каналів, які подали заявки на конкурс, ліцензії не отримали «Ісландія» та канал телемагазинів «Тюсо».

Фото з архіву Сергія Семерея. На ньому зображений монтаж антени МХ-7

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY