detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
16.02.2024 15:20
Володимир Зеленський про смерть Олексія Навального: його вбив Путін
Володимир Зеленський про смерть Олексія Навального: його вбив Путін
За словами президента, російський диктатор «не зупиниться, його можна лише зупинити — всім разом».

Президент України Володимир Зеленський прокоментував повідомлення про смерть у колонії ув'язненого російського опозиційного політика Олексія Навального.

Заява глави держави прозвучала під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом.

За словами Зеленського, він не має сумнівів, що Навального вбили за наказом російського диктатора Володимира Путіна.

«Очевидно, він убитий Путіним, як і тисячі інших замучених однією цією істотою. Путіну все одно, хто загине, аби він зберіг свої позиції. Саме тому він нічого не повинен зберегти», — сказав Зеленський.

Президент України наголосив, що російський диктатор має «все програти, все втратити та відповідати за скоєне».

Путін завжди вбиває, сказав Зеленський, він сам по собі і є війна: «Він не зупиниться, його можна лише зупинити — всім разом, у співпраці».  

Раніше російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиціонер Олексій Навальний. За даними російських медіа, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

Варто також зазначити, що в серпні 2020 року Навального отруїли речовиною з групи «Новачок». Отруєння сталося в готельному номері в Томську, у літаку політику стало погано. Його негайно госпіталізували, а потім доставили на лікування до Німеччини. Журналістське розслідування дійшло висновку, що до отруєння причетні співробітники російської ФСБ. Після одужання Навальний повернувся до Росії, де його заарештували.

У серпні 2023-го опозиційного російського політика засудили до 19 років позбавлення волі. Його визнали винним у «створенні екстремістського співтовариства», «фінансуванні екстремістської діяльності» та інших злочинах. 

Фото: Офіс Президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY