detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
15.02.2024 13:10
ГУР: Розпочалась активна фаза російської інформаційної операції «Перун»
ГУР: Розпочалась активна фаза російської інформаційної операції «Перун»
До участі в антиукраїнській операції росіяни мають намір залучити іноземних журналістів.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України поінформувало, що розпочалась активна фаза російської інформаційної операції «Перун».

«У межах цієї операції ворог планує залучити іноземних журналістів, медійних осіб та блогерів для виправдання агресії проти України та висвітлення ситуації довкола нашої Держави з вигідних для кремля позицій», — ідеться в повідомленні ГУР.

Читайте також:

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальні провадження за статтею «Ведення агресивної війни» проти конкретних людей, організацій та спецслужб Росії, які ведуть проти України інформаційну війну.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, російський президент Володимир Путін використав інтерв'ю з американським телеведучим Такером Карлсоном, щоб озвучити для ширшої західної аудиторії свої давні пропагандистські тези про російське вторгнення, Україну та її історію.

У грудні 2023 року Центр протидії дезінформації при РНБО заявляв, що в іноземних ЗМІ готується дезінформаційна кампанія проти вищого військово-політичного керівництва України.

Фото: ГУР / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY