detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
14.02.2024 18:41
СБУ: російські пропагандисти, причетні до інформаційної агресії, мають постати перед міжнародним судом
СБУ: російські пропагандисти, причетні до інформаційної агресії, мають постати перед міжнародним судом
Служба безпеки України веде кримінальні провадження проти конкретних людей, організацій та спецслужб Росії за статтею «Ведення агресивної війни».

Головне слідче управління Служби безпеки України веде кримінальні провадження за статтею «Ведення агресивної війни» проти конкретних людей, організацій та спецслужб Росії, які ведуть проти України інформаційну війну. Про це повідомив представник Служби безпеки України Олександр Мельниченко, передає «Укрінформ».

За його словами, ведення агресивної війни, зокрема й інформаційної, є злочином, який вчиняють конкретні люди в Росії, конкретні організації та спецслужби. 

«Безумовно, що не тільки ті, що стріляють, не тільки ті, що пускають ракети, будуть відповідати у міжнародних судах. Так само і пропагандисти, і особи, причетні до ведення інформаційної агресії, мають бути притягнуті до відповідальності», — заявив представник СБУ.

Він зауважив, що у межах кримінальних проваджень, розпочатих СБУ, всі ці дії з боку РФ, конкретних посадових осіб і конкретних спецслужб РФ документуються.

«Безумовно, усі вказані факти розслідуються в Україні. Проте надалі їх передають і міжнародним інстанціям для того, щоб на міжнародному рівні вказані особи і служби Росії також понесли відповідальність за вчинені злочини проти людства», — сказав Мельниченко.

Читайте також:

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY