detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
12.02.2024 15:53
В Одесі через російський обстріл зазнав пошкоджень музей козацтва
В Одесі через російський обстріл зазнав пошкоджень музей козацтва
Після недавньої атаки шахедів у центральній залі музею впала частина стелі.

Під час російської атаки Одеси дронами в ніч проти 10 лютого зазнало пошкоджень приміщення Музею історії розвитку українського козацтва. Про це повідомив директор установи Сергій Шпак.

«Після нічної атаки шахедів у нас в музеї історії розвитку українського козацтва в центральній залі впала частина стелі, а та що залишилась — аварійно нависла. Під загрозою функціонування унікальної колекції музею. Необхідний терміновий ремонт», — написав Шпак на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, приблизна сума ремонту стелі складе близько 40 000 гривень. Шпак закликав допомогти музею, адже установа є громадською та існує завдяки пожертвам.

Музей створила громадська організація «Чорноморський округ. Козацтво Запорозьке». За даними Музейного порталу, установа розміщена в Одесі у відреставрованій будівлі XIX століття; в музеї зібрано понад тисячу цінних експонатів, що розкривають історію розвитку козацтва в Україні.

Як сказано на сайті установи, музей вивчає історію населених пунктів Одеської області, збирає експонати й документальні матеріали з історії краю, записує зразки усної народної творчості, обряди, пісні, проводить історичні реконструкції козацьких обрядів та свят. 

Фото: Сергій Шпак / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY