detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
09.02.2024 22:46
Кабмін затвердив єдині умови використання мов нацменшин
Кабмін затвердив єдині умови використання мов нацменшин
Методологію використання мов нацменшин розроблено як частину реформи щодо захисту прав національних меншин (спільнот) України в межах виконання рекомендацій Єврокомісії на шляху до початку перемовин про членство в ЄС.

Уряд України затвердив Методологію використання мов національних меншин у межах рекомендацій Європейської комісії, необхідних для початку перемовин про членство в ЄС. Про це повідомив Офіс віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

«Документ розроблено як частину реформи щодо захисту прав національних меншин (спільнот) України в межах виконання рекомендацій Європейської Комісії на шляху до початку перемовин про членство в ЄС», — ідеться в повідомленні.

Як зазначила віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Методологію було розроблено після раунду консультацій, «зокрема, з колегами з Ради Європи, Єврокомісії та представниками громадських організацій національних спільнот України». 

Стефанішина підкреслила, що затвердження цього документа є ще одним кроком для належного забезпечення прав нацменшин України.

Методологія, як пояснюється, встановлює єдині умови та порядок використання мов нацменшин у населених пунктах, де вони традиційно проживають або де нацменшини становлять понад 15% населення. 

Документ регламентує, в яких сферах суспільного життя мови нацменшин можуть використовуватися поряд із державною мовою:  

Методологія визначає, що використання мови національної меншини (спільноти) дозволяється за рішенням відповідної сільської, селищної або міської ради. 

Фото з сайту «Нова доба»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY