detector.media
Дарія Яковенко
«Детектор медіа»
08.02.2024 15:16
«Українське радіо» посилює частку регіонального мовлення в загальнонаціональному ефірі
«Українське радіо» посилює частку регіонального мовлення в загальнонаціональному ефірі
На це вплинуло бажання збільшити частку регіонального мовлення.

 Про це повідомила виконавча продюсерка «Українського радіо» Юлія Шелудько представнику ІМІ. 

За її словами, в лютому «Українське радіо» запускає програму «Разом», де вся Україна може послухати про важливе в конкретному регіоні. Це, як зазначає сама Юлія Шелудько, є наразі найактуальнішим. Програма транслюватиметься у будні.

«З початку повномасштабного вторгнення люди більше споживають короткі форми інформації, тому ми зробили трохи стисліші програми, але додали в них динаміки, і зараз відчувається суттєва різниця у якості контенту. Тобто, головне не кількість, головне — якість, наповнення, зміст», — додала Юлія в коментарі для ІМІ.

Також виконавча продюсерка «Українського радіо» зазначила, що чернігівська філія є хабом, вони мають два слоти мовлення щодня у будні. Окрім того, щодня всі регіони кожні 3–4 години вмикаються в загальнонаціональний ефір.

Нагадаємо, що в грудні минулого року  «Українське радіо» відзначило свій столітній ювілей на державному рівні. Вперше воно вийшло в ефір 16 листопада 1924 року в Харкові. 

У листопаді 2023 року «Українське радіо» стало лідером рейтингу слухання новин серед радіомовників. Відсоток слухачів, які віддають перевагу новинам саме на «Українському радіо», зріс із 19% у 2022 році до 21% у 2023-му. Опитування проводили серед чоловіків та жінок віком 18–65 років з 28 липня по 28 серпня 2023 року в містах із понад 50 тис. мешканців. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY