detector.media
Роман Дерезенко
«Детектор медіа»
03.02.2024 13:18
Більше не «УніверCheck». Олександр Педан разом із дочкою будуть знайомити підлітків із профтехосвітою у «КоледжCheck»
Більше не «УніверCheck». Олександр Педан разом із дочкою будуть знайомити підлітків із профтехосвітою у «КоледжCheck»
Це буде новий сезон, де ведучі застосують попередній досвід, але розповідатимуть про коледжі.

Команда проєкту підписала контракт із USAID на виготовлення шести випусків. Третій сезон освітньо-розважального тревел-шоу вийде в ефір під новою назвою «КоледжCheck». Про це повідомив автор проєкту, український телеведучий та громадський діяч Олександр Педан у подкасті «Медіуми» з Вадимом Міським та Наталкою Соколенко.

«Ми хочемо змінити формат. Будемо показувати спеціальності, які ви можете здобути в коледжах, розкривати повністю всю кухню. Скільки треба на це вчитися? Як? У яких умовах? Які гуртожитки? Скільки це коштує? Далі дуже важливий пункт: куди ви можете йти працювати або одразу під час навчання, або після — ми покажемо ці компанії», — каже Олександр Педан.

Співведучою тревел-шоу залишиться донька шоумена — Лера Педан, утім творці вирішили вдатись до експерименту та залучити ще й українських блогерів. «Зараз саме розробляємо повністю формат, прописуємо ролі блогерів, які будуть теж брати там участь, роздивлятися, переконувати й себе, і свою цільову аудиторію в тому, що все ж таки на коледжі треба точно дивитися. Тому ми вирішили використовувати всі ці методи в одному проєкті. Я буду теж, але точно вже не в тій формі, як був в “УніверCheck”», — коментує Олександр Педан.

За словами українського телеведучого, команда проєкту разом з Міністерством освіти й науки України зрозуміли важливу тезу: не всі мають іти до університетів. Зараз більше роботи є саме для випускників коледжів або вищих профтехнічних училищ. 

Водночас Олександр Педан розповів про переваги коледжу — студент за два роки ще під час школи може визначитися з тим, чи це його спеціальність: «Це “намацабельно”, ти прям пробуєш. Чому коледжі такі популярні в Америці? Це профтех. Це про те, що ти маєш зрозуміти під час цього навчання: якщо тобі вистачає цієї бази на те, щоб працювати, — будь ласка, працюй, заробляй. Якщо тобі треба скілитися далі і це твоя спеціальність — ти йдеш в університет, щось ще вище і так далі. Будь ласка, ніхто ж це не забирає. Але в тебе точно вже є розуміння, чи це твоє».

У випуску подкасту «Медіуми» з Вадимом Міським та Наталкою Соколенко, гостем якого став Олександр Педан, можна також послухати про співпрацю з Суспільним, новий проєкт замість «УніверCheck» та інші ідеї pedan|buro, а також як у Сашка Педана вкрали ютуб-канал і як він рятував ситуацію.

Нагадаємо,  Олександр Педан є автором низки ютуб-проєктів, зокрема про переселенців зі сходу України та окупованого Криму, благодійні організації та волонтерство під час великої війни. У 2022 році він також знімав другий сезон тревел-проєкту «УніверCheck» про  професії та перспективи навчання в українських вишах.

Минулого року Суспільне запустило свій перший проєкт для підліткової аудиторії «Колайдер» на платформах YouTube і TikTok, креативний концепт якого розробило pedan|buro. Він задуманий як альтернативна пропозиція токсичному російському контенту. Підлітки зможуть відчути себе кмітливими дослідниками та дізнатись більше про світ навколо, до того ж у спільнотах соцмереж зможуть знайти однодумців і поринути в цікаву дискусію.

Читайте також:

Фото: Олександр Педан / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY