detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.01.2024 18:47
Мережа локальних медіа «Район.in.ua» запустила своє перше видання на Кропивниччині
Мережа локальних медіа «Район.in.ua» запустила своє перше видання на Кропивниччині
Нове видання «Район.Олександрівка» зосередиться передусім на подіях свого селища та громади, однак поповнюватиметься також новинами обласного та всеукраїнського рівня.

Мережа гіперлокальних медіа «Район.in.ua» запустила 23 січня своє перше онлайн-видання на Кропивниччині — «Район.Олександрівка». Про це ІМІ повідомила головна редакторка видання Галина Шевченко.

Планується, що нове медіа насамперед зосередиться на подіях селища Олександрівка та Олександрівської громади.

У стрічці новин можна буде побачити також новини обласного та всеукраїнського рівня, які додаватимуть колеги з інших сайтів мережі. 

«Я лишаюся редакторкою друкованого видання “Вперед”, однак хотілося створювати контент і для читачів, що звикли користуватися інтернетом для отримання інформації», — розповіла Галина Шевченко.

Редакторка повідомила, що офіційно сайт запустили з 23 січня, проте вона поступово почала його наповнювати новинами ще з початку року. «“Заманювала аудиторію” на новий інформаційний майданчик, якщо можна так сказати», — пояснила Шевченко. 

Національна мережа «Район.in.ua» функціонує в складі медіахолдингу CID Media Group. Нове видання стало загалом вже 60-м сайтом мережі. Сайти мережі працюють у Волинській області, на Рівненщині, Львівщині, Миколаївщині, а також у Закарпатській, Херсонській, Одеській, а тепер і Кіровоградській областях.

Зокрема, у жовтні мережа запустила 11 нових інформаційних сайтів на Одещині та Миколаївщині, які працюватимуть для спільнот адміністративних районів у цих областях. Південна мережа «Район.in.ua» розпочалася з відкриття новинного сайту в Херсоні на другий день після звільнення міста від російської окупації. З 6 червня 2023 року в Херсонській області працюють іще чотири сайти: «Район.Генічеськ», «Район.Каховка», «Район.Скадовськ» і «Район.Берислав».

Як пише ІМІ, офіційним власником ТОВ «Інформаційне агентство Район.Ін.Юа» є Роман Корсак, син голови ради директорів інвестиційної групи VolWest Group Віктора Корсака.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY