detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.01.2024 14:07
Нацрада зареєструвала два місцевих канали, три онлайн-медіа, 25 друкованих медіа та одного провайдера
Нацрада зареєструвала два місцевих канали, три онлайн-медіа, 25 друкованих медіа та одного провайдера
До 31 березня 2024 року реєстрація для друкованих медіа безкоштовна.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала 25 друкованих  видань. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 25 січня.

З них — 9 газет, 9 журналів, 4 наукові збірники, 2 збірники наукових праць, 1 збірник.

Як пише сайт Нацради, територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників — Україна (6 видань — 38%), а також Україна та зарубіжжя (10 видань — 62%).

Найбільшу кількість вніс до Реєстру Рівненський державний гуманітарний університет — одночасно 5 видань (4 наукові збірники, 1 збірник наукових праць). Усі збірники цього університету виходять трьома мовами: українською, англійською, польською, — та поширюються лише в Україні.

Одразу 4 журнали зареєстрував Сумський державний університет. Ці університетські видання розповсюджуються як на теренах України, так і за кордоном. Мови друку — українська, англійська, польська, французька, німецька.

Серед зареєстрованих газет — 1 всеукраїнська, 4 обласні, 4 районні. Усі видання публікуються державною мовою, лише 1 газета — одночасно і українською, і російською.

Також регулятор зареєстрував три онлайн-медіа: сайт новин UADays, ютуб-канал «Інформаційна служба України RePost» і сайт «АрміяInform». З проханням зареєструвати ці ресурси звертались: ГО «Українські дні» з Донецької області, БО «Благодійний фонд «Польський дім» з Одеської області та київське Інформаційне Агентство.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», у профільному законі «Про медіа» був передбачений річний термін для друкованих медіа, інформаційний агентств і провайдерів, які раніше працювали на підставі ліцензій та свідоцтв, для того, щоб зареєструватися в Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. Після 31 березня 2024 для цих медіа реєстрація стане платною.

Також регулятор зареєстрував  лінійні медіа двох комунальних компаній:

Місцеві мовники «ТРК «МІС» і «Незалежність» віддають перевагу кабельній аналоговій, кабельній цифровій технологіям та інтернет-мовленню (IPTV).

Провайдерами аудіовізуальних сервісів Нацрада зареєструвала ТОВ «Телерадіокомпанія «Кабельне телебачення» і ТОВ «КТЛ». Свої послуги вони надають у Кривому Розі Дніпропетровської та Ладижині Вінницької областей, застосовуючи кабельну аналогову й кабельну цифрову технології.

Як уже повідомляв «Детектор медіа», Нацрада зареєструвала  новий канал StarLight Media — «ICTV серіали».

Нагадаємо, на минулому засіданні 18 січня Нацрада зареєструвала 82 друкованих видання, а також «Бабель», «EU Music» і «4ever music» та місцевий канал «Dіскавері».

 Ілюстрація: сайт Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY