detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
23.01.2024 12:07
Путін виділив мільйонний грант на створення в тимчасово окупованому Маріуполі «навчального медіацентру» для підлітків
Путін виділив мільйонний грант на створення в тимчасово окупованому Маріуполі «навчального медіацентру» для підлітків
Пропагандистський проєкт окупантів отримав кошти від «Фонду президентських грантів» РФ, пише Інститут масової інформації.

Російському «проєкту» на окупованих територіях «Нові в медіа» виділили з «Фонду президентських грантів» РФ мільйонний грант для створення в тимчасово окупованому Маріуполі «медіацентру» для підлітків. Про це написав Інститут масової інформації, посилаючись на повідомлення пропагандистського окупаційного телеграм-каналу «Мариуполь 24».

До середини літа поточного року росіяни та їхні колаборанти планують створити навчальну пропагандистську базу. Сюди запрошуватимуть на безкоштовне «навчання» 14–17-річних підлітків з окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Відомо, що керівницею проєкту стала пропагандистка із Санкт-Петербурга Аліна Крендельщикова. «Ми хочемо допомогти талановитим школярам з “ДНР” (окупована територія Донецької області. — Ред.) реалізувати свій потенціал у медіасфері. Хлопці та дівчата працюватимуть з наставниками, можуть створити своє медіа, де самі будуть авторами. Навчаться створювати якісний контент та просувати його», — пояснила пропагандистка.

Команда пропагандистів з окупованих українських міст Ясинувата і Донецьк та російських Санкт-Петербург і Архангельськ, серед яких була й Крендельщикова, запустила проєкт «Нові в медіа» для школярів із тимчасово окупованого Маріуполя в грудні 2023 року.

ІМІ нагадує, що в окупованому Маріуполі «роботу» з молоддю проводить, зокрема, колишній журналіст Андрій Кіор. Суд в Україні у грудні 2023-го заочно засудив його до п'яти років позбавлення волі за колабораціонізм.

«Подібні проєкти працюють і на тимчасово окупованій території Запорізької області. Там російські окупанти відкрили онлайн-школу “Школа воєнкора”, куди залучають охочих з тимчасово окупованих територій України. Учасників, які “відзначаться”, запросять у поїздку на фронт у тил», — йдеться у публікації ІМІ.

Читайте також:

Скриншот відео: «Суспільне Культура» / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY