detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.01.2024 12:52
У серіалі від HBO зніметься «сербсько-російський актор», який підтримує РФ
У серіалі від HBO зніметься «сербсько-російський актор», який підтримує РФ
Мілош Бикович публічно підтримує агресивну політику Росії. Він отримав російський паспорт та брав участь у зйомках серіалів в окупованому Криму.

Сербський актор Мілош Бикович, який підтримує війну Росії проти України та має російський паспорт, зніметься в новому сезоні американського серіалу «Білий лотос». Про це повідомляє «УП.Життя».

Про участь Биковича у зйомках серіалу повідомила стримінгова компанія НВО. Зйомки заплановані на лютий 2024 року.

Після офіційного анонсу від HBO Бикович закрив свій профіль в інстаграмі, адже користувачі почали критикувати його позицію щодо України та закликали стримінгову компанію звернути увагу на його висловлювання.

Як пише «УП», Бикович публічно підтримує загарбницьку політику Росії. У 2021 році він отримав російський паспорт та брав участь у зйомках серіалів в окупованому Криму. 

В англійській, російській та українській вікіпедії його представляють як «сербського та російського актора».

Мілош Бикович здобув популярність у Росії завдяки участі в серіалах «Готель Елеон», «Гранд» і «Крила Імперії», також зіграв головну роль у стрічці «Холоп». Неодноразово знімався у фільмах режисера-пропагандиста Микити Михалкова.

В одному з останніх інтерв’ю Бикович на питання інтерв’юерки, чи справді серби люблять Росію більше ніж росіяни, відповів: «Це так. Ми були один народ. Ми майже однією мовою говорили 200–300 років тому. Ти не відчуваєш ностальгії, доки чогось не втрачаєш. І є певна глибока ностальгія в крові сербського народу [за Росією]».

Проросійські наративи він підтримував неодноразово й в інших інтерв’ю. Зокрема, казав, що у «так званому цивілізованому світі немає ні демократії, ні людських цінностей» і що «Росія рухається своїм шляхом, а світ це сприймає як ворожий процес».

«Білий лотос» — американський сатиричний комедійно-драматичний телесеріал режисера Майка Вайта. Наразі вийшли у світ уже два його сезони.

Серіал розповідає про тиждень життя персоналу та гостей тропічного курорту на Гаваях. З кожним днем у цих ідеальних мандрівниках, веселих працівниках готелю та самому ідилічному місці з'являється все більш темна складова.

Серіал вперше вийшов на стримінговій платформі телеканалу НВО у 2021 році та одразу став одним з найпопулярніших. Перший сезон отримав 20 номінацій на «Еммі» та десять перемог. Другий сезон отримав 23 номінації.

На платформі кінооглядів Rotten Tomatoes серіал має рейтинг схвалення 92% на основі відгуків критиків. На Metacritic він має 82 бали зі 100 на основі 79 рецензій, що свідчить про «загальне визнання».

Фото: Мілош Бикович / інстаграм HBO

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY