detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
04.01.2024 09:57
Російські пропагандистські токшоу та Z-канали у 2023 році різко втратили аудиторію, — росЗМІ
Російські пропагандистські токшоу та Z-канали у 2023 році різко втратили аудиторію, — росЗМІ
Зокрема, рейтинг шоу найпопулярнішого пропагандиста Володимира Соловйова впав у півтора раза, основні пропагандистські сайти за рік втратили від 9 до 20 млн відвідувачів, а після невдалого заколоту Пригожина люди масово відписуються від Z-каналів у телеграмі.

Одним з головних підсумків 2023 року в Росії виявилося зростання недовіри до пропаганди. Про це пише російський телеграм-канал «Можем объяснить», посилаючись на статистичні дані.

«Жителів країни все менше цікавлять програми Володимира Соловйова, Z-канали в Telegram втрачають підписників, а головні пропагандистські сайти — свою аудиторію», — пише видання.

Зокрема, рейтинг шоу найпопулярнішого пропагандиста Володимира Соловйова впав у півтора раза.

До кінця 2022 року в сотні найпопулярніших передач у Росії (аудиторія 4+ за даними Mediascope) були п’ять пропагандистських токшоу. Серед них найвищі позиції посідав «Вечір із Соловйовим» — 14-те місце з рейтингом 3,6%.

Рік потому Соловйов, як і раніше, популярніший за колег-пропагандистів, але посідає лише 35-те місце з рейтингом 2,1% (падіння — більш ніж у півтора раза).

Як свідчить статистика сервісу LiveInternet, обвалилися перегляди й у пропагандистських сайтів. Серед головних постраждалих — «РИА Новости», «Комсомольская правда» та «Известия». За рік вони втратили від 9 до 20 млн відвідувачів.

У грудні 2023 року на сайт «РИА» зайшли 60 мільйонів унікальних користувачів, тоді як у грудні 2022-го — 75 млн. «Ленту.ру» цього грудня відвідали 54 млн осіб, тоді як торік — 63 млн. Найбільші втрати має «Комсомольская правда»: якщо в грудні 2022-го її сайт відвідали 107 млн користувачів, то через рік — усього 87 млн.

Крім того, масово відписуються користувачі від Z-каналів у телеграмі. Як пише видання, втрати почалися після невдалого заколоту Євгенія Пригожина в червні 2023-го.

Найбільше відписуються від «воєнкорів», які втрачають майже по 1 тисячі підписників на день, кажуть дані tgstat. Так, канал WarGonzo (Семен Пегов) з червня втратив понад 200 тисяч підписників (з 1,3 млн до 1,09 млн). Схожі втрати у Євгенія Поддубного (мінус 170 тис. за пів року). Юрій Котенок втратив більше 50 тисяч підписників. А «воєнкор» ВДТРК Олександр Сладков перестав бути «мільйонником» — в липні на нього були підписані 1,08 млн, зараз — всього 944 тис.

Читайте також:

Фото: Володимир Соловйов / скриншот з відео, УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY