detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
03.01.2024 18:41
Акторка «Кварталу», яка зіграла переселенку зі Скадовська, принесла вибачення, водночас заявивши про проплачений хейт на її адресу
Акторка «Кварталу», яка зіграла переселенку зі Скадовська, принесла вибачення, водночас заявивши про проплачений хейт на її адресу
Ірина Гатун: «У тих, кого це образило, я прошу вибачення. Але тим проплаченим тварям, які спеціально піднімають хейт, я хочу сказати, що ви та ваш Путін — х*йло».

Акторка «Кварталу 95» Ірина Гатун, яка виконала головну роль у номері про переселенку з тимчасово окупованого росіянами Скадовська, попросила вибачення в тих, кого образили такі жарти. 

«Суть номеру була в тому, що українці зобов’язані говорити рідною мовою», — повідомила акторка на відео, опублікованому на її інстаграм-сторінці. 

Вона звернулася до українців, яких міг обурити її образ на сцені: «Перед тими, кого це образило, я прошу вибачення, щиро. Але тим проплаченим тварям, які спеціально піднімають хейт, я хочу сказати, що ви та ваш Путін — х*йло»

Нагадаємо, напередодні міський голова Скадовська Олександр Яковлєв обурився жартом від студії «Квартал 95» про переселенку з окупованого росіянами міста, яка, переїхавши на Закарпаття, «кумедно» перекручує українські слова, намагаючись розмовляти з місцевими мешканцями.

Епізод, яким обурився Яковлєв, вийшов у рамках «Новорічного вечірнього кварталу» 31 грудня в етері каналу «1+1 Україна». У новорічному шоу переселенка пояснює закарпатцю, що вона «сіСькадовська», тому досі «разговорювала на росіянському язику», українську хіба у школі «вирчала», але всі слова вже «позаблювала». Той лагідно її виправляє, заохочує говорити українською і насилу стримує сміх.

«Не переймайтесь. Головне практикуватися. Помилятися не соромно. Соромно у своїй країні не розмовляти своєю рідною мовою», — каже мешканець Закарпаття чистою літературною мовою.

У відповідь мер міста Олександр Яковлєв заявив, що у Скадовську багато людей були російськомовними, але всі добре розуміють українську і добре говорять українською. «Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, — це підтримки», — сказав міський голова. Він оголосив про старт флешмобу «Скадовськ говорить українською» і запропонував усім скадовцям зачитати щось українською.

Пізніше пресслужба «1+1 media» у відповідь на запит «Детектора медіа» заявила, що номер з програми «Новорічний квартал», у якому висміюється українська мова переселенки зі Скадовська, не буде опублікований на ютуб-каналах «1+1 media». Повний випуск «Новорічного кварталу» перемонтують і оприлюднять на платформах каналу без цього номеру. 

Фото: кадр з «Новорічного кварталу»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY