detector.media
Детектор медіа
30.12.2023 09:00
Філологи, письменники й блогери: хто та як говорить про українську мову в ютубі
Філологи, письменники й блогери: хто та як говорить про українську мову в ютубі

Після початку повномасштабного вторгнення почалася велика дерусифікація. Ракети й окупація українських територій стали останньою краплею для частини наших співгромадян. Одним перехід дався легше, другим було важче й потрібна була якась база, місця, де б можна було свою українську розвивати. Тож почали з'являтися розмовні клуби, відеоуроки в ютубі, ролики в соцмережах тощо. Про найцікавіші ютуб-канали про українську мову, діалекти й навіть суржик — у випуску.

Текстову версію читайте тут. Авторка — Ольга Семенюк.

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія.

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY