detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
29.12.2023 19:17
«КіберСпротив» перехопив лист генерала РФ: на знищеному «Новочеркаську» загинули 74 окупанти
«КіберСпротив» перехопив лист генерала РФ: на знищеному «Новочеркаську» загинули 74 окупанти
Головнокомандувач Військово-морського флоту РФ у листі підтверджує кількість загиблих на «Новочеркаську» окупантів і пропонує оголосити траур. Таку ж цифру повідомили спершу низка окупаційних ЗМІ, але згодом видалили новину.

Активісти «КіберСпротиву» отримали в розпорядження лист командира Військово-морського флоту Росії, з якого випливає, що внаслідок удару по російському кораблю «Новочеркаськ» 26 грудня загинуло 74 російські військові. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Активісти зуміли перехопити лист завдяки контролю над поштовою скринькою пропагандистки з телепроєкту «Наши» на каналі «Россия 1» Ксенії Гончарової (Шачіної).

У цьому листі головнокомандувач ВМФ Росії Микола Євменов стверджує, що удар Збройних сил України по кораблю «Новочеркаськ» у Феодосії 26 грудня призвів до загибелі 74 російських військових. Ще 27 окупантів отримали поранення. 

Лист Єменов адресує міському голові міста Новочеркаська і пропонує йому оголосити траур у місті у зв’язку із загибеллю 74 військових РФ.

ЦНС зауважує, що реліз із підтвердженням загибелі 74 окупантів, який розсилала пресслужба Чорноморського флоту РФ, спершу опублікувала більшість кримських окупаційних ЗМІ, але згодом низка з них видалила повідомлення. Проте підтвердження публікації збереглось в інтернет-архіві.

Скриншоти: ЦНС

«Схоже, що командуванню вмф рф не дуже до вподоби політика кремля щодо замовчування втрат й ставлення до людей як до дешевого ресурсу. Бо наразі виглядає, що головком флоту ніколай євмєнов ініціював траурні заходи та розсилку без погодження зі своїм керівництвом», — пише ЦНС.

Центр національного спротиву зауважує, що удару по кораблю було завдано в момент накопичення на ньому засобів ураження, що зробило операцію максимально ефективною. Одразу після вибуху росіяни намагалися знайти інформаторів у місті, але безуспішно.

Нагадаємо, 26 грудня Сили оборони знищили російський великий десантний корабель «Новочеркаськ», який перебував в окупованій Феодосії у Криму. Згодом стало відомо, що від українського удару по порту Феодосії затонуло ще одне російське судно «УТС-150».

Фото: корабель «Новочеркаськ» горить у порту Феодосії / Юрій Бутусов, телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY