detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
25.12.2023 17:30
Академічна хорова капела «Українського радіо» виконала «Щедрик» на дзвіниці Києво-Печерської лаври (ВІДЕО)
Академічна хорова капела «Українського радіо» виконала «Щедрик» на дзвіниці Києво-Печерської лаври (ВІДЕО)
Капелу диригувала Юлія Ткач.

На великій лаврській дзвіниці вперше прозвучали варіації «Щедрика» у виконанні Академічної хорової капели «Українського радіо». Капелу диригувала Юлія Ткач, повідомило Суспільне.

Відео створили за сприяння Інституту Леонтовича та Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Український композитор Микола Леонтович створив всесвітньо відомий твір для хору «Щедрик» ще на початку ХХ століття. Уперше композицію виконав хор Київського університету у 1916 році.

У 1936 році американський композитор українського походження Петро Вільговський написав низку англійських текстів до композиції «Щедрик». Його англомовна версія «Carol of the Bells» стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у світі.

Раніше ми також писали про ініціативу фандрейзингової платформи United24, в межах якої дев'ять українських військових виконали різдвяні пісні «Happy Xmas» («War is over»), «Have Yourself a Merry Little Christmas», «Let It Snow та I'll Be Home for Christmas». У кавер-версіях кожної з цих композицій у виконанні захисників є змінені слова, які нагадують про війну та важливість підтримки України світом.

Зйомки відеоролика відбувалися у бліндажі на бахмутському напрямку, на тлі знищених російськими окупантами будинку культури та залізничного вокзалу в Лимані, шкіл та автозаправної станції у Костянтинівці за 15 км від лінії фронту.

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY