detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
21.12.2023 10:27
Зеленський заявив, що влада підготувала зміни в доступі журналістів до фронту
Зеленський заявив, що влада підготувала зміни в доступі журналістів до фронту
Про це президент України сказав 20 грудня у своєму вечірньому відеозверненні.

Президент України Володимир Зеленський 20 грудня у своєму вечірньому зверненні повідомив, що влада підготували зміни в доступі журналістів до фронту, та пообіцяв, що інформації про перебіг війни з росіянами буде більше.

«Вдень — багато нарад. Прем’єр-міністр. Міністр оборони. Дуже важливе питання комунікації щодо війни, нашої оборони, загалом фронту. Доступ на фронт журналістів. Зміни підготовлені — інформації про фронт має бути більше. Вдячний усім, хто розуміє важливість цього й допомагає тримати нашу оборону, наші оборонні потреби у фокусі уваги у світі», — сказав Зеленський.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, у листопаді цього року начальник Управління преси та інформації Міноборони Ілларіон Павлюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив, що журналістам потрібно надати більший доступ у зону бойових дій, але при цьому необхідно не зашкодити безпеці операцій. У цьому ж ефірі речник Міноборони повідомив і про те, що інформація з відкритих джерел стала дієвим інструментом розвідки ворога.

У червні Комітет захисту журналістів опублікував заяву, в якій закликав українську владу встановити чіткі правила акредитації журналістів та припинити тиск на них за їхні репортажі.

У квітні Міністерство культури та інформаційної політики  зверталося до Міноборони з проханням надати доступ до зони бойових дій воєнним кореспондентам та знімальним групам телеканалів, які беруть участь у створенні інформаційного телемарафону «Єдині новини».

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY