detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.12.2023 20:24
Пропагандистів радіо Sputnik на місяць позбавили ефіру у Вірменії
Пропагандистів радіо Sputnik на місяць позбавили ефіру у Вірменії
Вірменська комісія з питань телебачення та радіо ухвалила таке рішення через передачу «П'ятниця з Тиграном Кеосаяном», автор якої припустився «іронічних і таких, що принижують честь і гідність країни та народу, висловлювань, не маючи на це морального права як іноземний громадянин».

Вірменська комісія з питань телебачення та радіо на 30 днів відкликала ліцензію в ретранслятора пропагандистського радіо «Sputnik Вірменія» — радіостанції «Тоспа», передає ІМІ з посиланням на повідомлення російських видань.

Таке рішення ухвалили через передачу «П'ятниця з Тиграном Кеосаяном». На думку вірменського відомства, її автор припустився «іронічних і таких, що принижують честь і гідність країни та народу, висловлювань, не маючи на це морального права як іноземний громадянин».

Також радіостанція має виплатити штраф у розмірі 500 тисяч драмів (близько 1200 доларів) через авторську програму «Абов'ян Time». Комісія знайшла в ній твердження, що «поширюють паніку і засновані на неперевірених та недостовірних джерелах».

Нагадаємо, у вересні у Вірменії заарештували проросійського блогера Міка Бадаляна та оглядача «Sputnik Вірменія» Ашота Геворкяна у справі про незаконний обіг вогнепальної зброї. Торік у жовтні Вірменія заборонила в’їзд Маргариті Симоньян, кремлівській пропагандистці, головній редакторці медіахолдингу «Россия сегодня», до якого входить «Sputnik Вірменія».

Як відомо, у вересні Вірменія вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії надала Україні допомогу, а прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що повністю пов’язувати безпеку країни з Росією було стратегічною помилкою.

«Детектор медіа» також писав про те, що керівник апарату прем’єр-міністра Вірменії Араїк Арутюнян звинуватив російські ЗМІ у проведенні гібридної війни проти Вірменії. Приводом для цього став сюжет телеканалу НТВ з твердженням про нібито десантників США в будівлі вірменського уряду. 

Фото: Sputnik

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY