detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
29.11.2023 14:19
Суд заочно виніс вирок пропагандистці-уродженці Одеси Юлії Вітязєвій
Суд заочно виніс вирок пропагандистці-уродженці Одеси Юлії Вітязєвій
У 2015 році вона переїхала до Росії і з того часу активно підтримує дії російської влади.

Галицький районний суд міста Львова ухвалив вирок російській пропагандистці Юлії Вітязєвій (справжнє ім’я — Юлія Лозанова) — 11 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Про це написала російська служба «Радіо Свобода» із посиланням на опублікований вирок суду.  

Вітязєву визнали винною в «інформаційному співробітництві із Росією», а також у «виправданні введення російських військ в Україну».

За інформацією, оприлюдненою у вироці, Вітязєва є власницею компанії NewsFront, яка продукує дезінформацію і пропаганду. Раніше проти цієї компанії Сша, Японія та Австралія запровадили санкції.

У тексті вироку також йдеться про те, що Вітязєва у своєму телеграм-каналі «активно розміщує антиукраїнські публікації, збирає кошти на російські окупаційні війська», а також підтримує збройну агресію РФ проти України.

Вітязєва народилась в Одесі. За даними росЗМІ, у 2015-му вона переїхала до Росії, а у 2020 році набула російське громадянство. Аудиторія її телеграм-каналу — понад 77 тисяч підписників.

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, у березні цього року Литва оголосила про розширення списку небажаних в країні громадян Росії. До списку потрапила зокрема пропагандистка Юлія Вітязєва. Пропагандистка перебуває під санкціями й в Україні.

У червні 2023-го Служба безпеки України повідомила про підозру російській пропагандистці Юлії Вітязєвій, яка однією з перших почала виправдовувати підрив Каховської ГЕС російськими військами.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY