detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.11.2023 16:55
Мінігранти від Інституту масової інформації отримають 44 регіональні медіа
Мінігранти від Інституту масової інформації отримають 44 регіональні медіа
Всього на конкурс подали 114 заявок з усіх регіонів України. Майже 70% заявок стосувалися виробництва контенту.

Громадська організація «Інститут масової інформації» надасть мінігранти 44 українським регіональним редакціям та медійним громадським організаціям, повідомляє ІМІ.

Мінігранти від ІМІ отримають регіональні медіа з 20 областей України, серед них найбільше — з Київської, Сумської, Запорізької та Полтавської областей. 

Всього на конкурс подали 114 заявок з усіх регіонів України. Майже 70% заявок стосувалися виробництва контенту — суспільно важливих матеріалів про життя регіону, журналістських розслідувань, матеріалів про життя прифронтових громад та корисних матеріалів для громадян щодо життя в умовах війни.

Решта заявок стосувалася техніки (генераторів, зарядних станцій, фото- та відеообладнання) і розвитку медіа (відкриття та оптимізації сайтів, стратсесії, ребрендингу тощо).

«Українським медіа та медійним громадським організаціям, особливо в регіонах, виживати зараз дуже непросто — занепад рекламного ринку, відтік кадрів, зруйновані редакції чи техніка та інші проблеми, спричинені повномасштабною геноцидною війною, розпочатою Росією. Тому ціль наших грантів “на виживання” — спробувати підтримати редакції в скрутний час. Це невеликі кошти як для медіа, але вони допоможуть перекрити нагальні потреби», — розповіла директорка ІМІ Оксана Романюк

Конкурс мінігрантів ІМІ провів у партнерстві з міжнародною організацією Internews та за підтримки, наданої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, у травні громадська організація «Інститут масової інформації» відкрила фінансову підтримку для регіональних медіаініціатив, які бажають висвітлювати суспільно важливі та чутливі питання. 

Раніше, у лютому, Інститут масової інформації у співпраці з міжнародною організацією Internews проводив конкурс мінігрантів для незалежних медіа та медійних громадських організацій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY