detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.11.2023 19:30
У «Слузі народу» призупинили членство депутата Одарченка, якого підозрюють у підкупі Найєма
У «Слузі народу» призупинили членство депутата Одарченка, якого підозрюють у підкупі Найєма
Членство нардепа призупинене на час проведення розслідування НАБУ.

Членство депутата Андрія Одарченка у фракції «Слуга народу» призупинили на час проведення розслідування НАБУ. Його підозрюють у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма. Про це повідомили «Радіо Свободі» у пресслужбі партії.

«Це стандартна процедура, яка застосовується нами в подібних випадках. Остаточне рішення щодо нього буде прийнято за результатами слідства. Але ще раз хочемо наголосити, що як і в попередніх випадках, ніхто нікого вигороджувати не буде. Політична відповідальність уже настала. Далі справа за антикорупційними органами», — йдеться у повідомленні.

Раніше голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомила, що виключення Одарченка з партії розгляне дисциплінарна комісія.

Напередодні Вищий антикорупційний суд арештував на два місяці народного депутата від фракції «Слуга народу» Андрія Одарченка, якого підозрюють у підкупі голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма. 

Одарченку обрали запобіжний захід з альтернативою застави в розмірі 15 млн гривень.

21 листопада Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру нардепові від фракції «Слуги народу», члену комітету Ради з питань антикорупційної політики Андрію Одарченку, який, за даними слідства, пропонував хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. доларів.

Нардеп просив посприяти виділенню коштів з Фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії на ремонт будівель університету, в якому Одарченко продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Після виділення коштів з фонду на криптогаманець Мустафи Найєма, який співпрацював з НАБУ і САП та сприяв розслідуванню, надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. доларів.

Другого нардепа і власника великого будівельного та аграрного бізнесів теж викрили на пропозиції хабаря. За даними ЗМІ, йдеться про депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка.

Фото: Андрій Одарченко / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY