detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
22.11.2023 13:25
СБУ заочно повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку. Йому загрожує до 8 років тюрми
СБУ заочно повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку. Йому загрожує до 8 років тюрми
У серпні 2023-го Олешко виїхав з України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії і відтоді веде шкідливу для ЗСУ діяльність, вважають у СБУ.

Служба безпеки України повідомила, що зібрала докази протиправної діяльності блогера Мирослава Олешка, на підставі яких йому оголосили про підозру.

Олешко виїхав з України під час повномасштабного вторгнення і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить ЗСУ, йдеться в матеріалах справи.

Правоохоронці встановили, що після того, як придатність Олешка до військової служби була підтверджена, блогер отримав виклик до ТЦК. У серпні 2023 року він виїхав з України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії.

Як стверджують у СБУ, під час свого перебування за кордоном Олешко систематично публікує відео й дописи, в яких дискредитує призов на військову службу в ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.

Наразі Олешку заочно повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

Санкції статей передбачають до 8 років тюрми.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора України.

Читайте також:

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук російського правозахисника, блогера, юриста Марка Фейгіна.

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили у Львові прихильника рашизму, який публічно закликав знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки.

Полтавському блогеру та фітнес-тренеру Роману Заволоці, який принижував військових, викладаючи відео з цим у соцмережах, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Фото: фейсбук-сторінка Мирослава Олешка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY