detector.media
18.11.2023 20:38
Росіяни поширили дезінформацію про нібито перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів
Росіяни поширили дезінформацію про нібито перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів
У Головному управлінні розвідки зауважили, що цей фейк - "запізніла російська ІПСО у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою".

Російська пропаганда поширила дезінформацію про те, що чинний льотчик ЗСУ нібито здійснив переліт на російську сторону, у ГУР спростували це повідомлення. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на російське пропагандистське агентство ТАСС, на коментар «УП» представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова та на власні джерела.  

Російське агентство ТАСС у суботу заявило, буцімто «чинний льотчик ЗСУ здійснив переліт на російську сторону». Про це пропагандистам нібито повідомив пілот вертольота Ка-52 Олексій Воєвода, який організував переліт. 

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі «УП» наголосив, що «це запізніла російська ІПСО  у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою». 

За даними джерел «Української правди», усі льотчики Повітряних сил і Сухопутних військ ЗСУ — на місці. 

Нагадаємо, 23 серпня гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українська розвідка виманила пілота Мі-8АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам. 

Фото з відкритих джерел

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY