detector.media
14.11.2023 16:44
Остапу Ступці загрожує три роки за ДТП, скоєне напідпитку
Остапу Ступці загрожує три роки за ДТП, скоєне напідпитку
Наступне судове засідання у справі актора, на якому обвинувачений має сказати останнє слово, призначено на 23 листопада.

Прокурор Київської міської прокуратури попросив призначити водієві Range Rover, який вчинив ДТП у стані алкогольного сп’яніння, покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Хоча правоохоронці не називають імені підозрюваного, обставини справи вказують на актора Остапа Ступку, який навесні 2023 року потрапив у дорожню пригоду в Голосіївському районі Києва. 

«У справі водія Range Rover, який влаштував ДТП у стані алкогольного сп’яніння, відбулися судові дебати... Прокурор в дебатах просив визнати обвинуваченого винним у пред’явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 286-1 КК України та призначити йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на п’ять років», — ідеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Після виступу сторін у судових дебатах суд оголосив перерву перед останнім словом обвинуваченого. Наступне судове засідання призначене на 23 листопада 2023 року.

Як повідомлялось раніше, 4 квітня актор Остап Ступка вчинив ДТП у Києві, за кермом позашляховика Range Rover в’їхавши в авто, припарковане на узбіччі, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Потерпілого госпіталізували з травмами різного ступеню тяжкості.

5 квітня Остапу Ступці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

6 квітня підозрюваного звільнили в залі суду та оголосили про нічний домашній арешт до 5 червня включно. «Те, що трапилося, це, звичайно, якийсь фатум. Я не знаю, як це назвати. Зі свого боку я зобов’язуюсь надавати всіляку допомогу потерпілому: що стосується одужання, лікування і подальшого його життя. Тому я б хотів попросити вибачення», — сказав Ступка в залі суду після звільнення.

Враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 286-1 КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Фото: Київська міська прокуратура 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY