detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.11.2023 18:30
ЦНС: Російські окупанти шукають колаборантів для пропагандистської роботи в райцентрах Луганщини
ЦНС: Російські окупанти шукають колаборантів для пропагандистської роботи в райцентрах Луганщини
Через нестачу пропагандистів росіяни шукають на посади «головних редакторів» газет колаборантів, яким обіцяють підвищену зарплату й навчання з нуля.

На тимчасово окупованих територіях Луганщини в російських загарбників не вистачає пропагандистів для роботи в районних центрах. Про це повідомив Центр національного спротиву.

Росіяни створили на ТОТ Луганської області низку «районних газет», які безкоштовно видають місцевим мешканцям. 

«У "редакціях" працюють завезені гастролери, які куруються з РФ. Проте наразі росіяни намагаються змінити ситуацію й знайти місцевих колаборантів, тому почали пошук на вакансію головних редакторів цієї макулатури. Обіцяють підвищену зарплату й навчити людину з нуля», — повідомили в ЦНС.

Нагадаємо, нещодавно в пропагандистському телеграм-каналі «Новый Мелитополь» росіяни похизувалися тим, що підвищують кваліфікацію пропагандистів з ТОТ, видаючи за них своїх співвітчизників.

Так, новонавернених «служителів» кремлівської пропаганди з окупованих українських територій відправляють до Москви, де вони проходять навчання в російській федеральній школі «Майстерня нових медіа». У ній викладають, зокрема, кремлівський пропагандист Володимир Соловйов і депутат Держдуми Росії Анатолій Вассерман.  

За інформацією телеграм-каналу окупантів, від Запоріжжя участь у «школі», зокрема, бере Наталія Заєзжая, яку позиціонують як представницю окупаційного «міністерства молодіжної політики Запорізької області». Однак насправді пропагандистка, як з’ясували в ІМІ, — не із Запорізької області і до України не має жодного стосунку. 

У серпні розвідка Великої Британії зауважувала, що Росія докладає чимало зусиль для побудови на окупованих територіях України власного інформаційного простору. Для цього відбувається інтеграція місцевих шкіл у російську систему освіти, завозяться нові підручники з історії та журналісти з РФ.

Фото: Центр національного спротиву

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY