detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
10.11.2023 19:37
В Україні формують резерв працівників медіа та культури, які після звільнення захоплених територій поїдуть туди «боротися за розум та серця людей»
В Україні формують резерв працівників медіа та культури, які після звільнення захоплених територій поїдуть туди «боротися за розум та серця людей»
Про це під час Donbas Media Forum повідомив керівник МКІП Ростислав Карандєєв.

Почав формуватися кадровий резерв працівників медіа та сфери культури для того, щоб згодом вони могли поїхати на деокуповані території України боротися за розум та серця людей, які тривалий час були змушені жити за «російськими правилами».

Про це повідомив виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час Donbas Media Forum 2023, який сьогодні, 10 листопада, відкрився у Києві.

«Така стратегія розробляється. І зараз ми формуємо свого роду кадровий резерв тих людей, які готові будуть долучитися до виконання державної місії щодо повернення наших громадян з окупованих територій в усіх зрозумілих сенсах, починаючи від права, українського законодавства і завершуючи наративами української етнічності, української ідентифікації. Ці люди будуть за завданням МКІП працювати у сфері культури, у сфері медіа — прийдуть за покликанням на деокуповані території та будуть проводити роботи у з людьми», — пояснив Карандєєв.

Він зазначив, що деякі з представників ЗМІ, які готові взяти участь у такому «десанті», присутні нині на Donbas Media Forum, і висловив сподівання на те, що ця медіаконференція певною мірою стане поштовхом для вироблення нових процедур, нових рецептів стосовно того, як краще діяти потім на деокупованих територіях. 

«Як показало життя, є проблеми із комунікаціями там, де люди були під окупацією. Зокрема, це спостерігалося у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській та Херсонській областях. А уявімо собі, наскільки складно буде достукатися до людей, які вже дуже багато років проживають в окупації, стати для них зрозумілими та прийнятними», — додав керівник Мінкульта.

Як повідомляв «Детектор медіа», 10 листопада у Києві відкрився Donbas Media Forum 2023 — дводенна конференція, присвячена вивченню трансформацій, які переживає українська медійна спільнота через військову агресію Росії. 

У рамках форуму відбуваються панельні дискусії, на яких обговорюватиметься роль медіа у процесі євроінтеграції України, у висвітленні й документуванні воєнних злочинів, у повоєнній відбудові.

Також серед тем обговорень:

Детальна програма та перелік учасників форуму доступні на сайті та в соцмережах DMF.

Організатори також анонсували «Donbas Media Forum: Global» — дводенну конференцію, яка вперше пройде у Варшаві 27–28 листопада. У ній візьмуть участь журналісти та медіаексперти з південного та східного регіонів.

Фото: Максим Поліщук / «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY