detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10.11.2023 10:47
Платформа іномовлення витратила ще три мільйони на виробництво «Розмовної студії»
Платформа іномовлення витратила ще три мільйони на виробництво «Розмовної студії»
Планується 12 епізодів.

Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України»  витратила  3 090 240 грн на виробництво 12 епізодів проєкту «Розмовна студія». Про це йдеться на сайті «Прозорро».

Навесні 2023 року підприємство витратило 2 575 200 грн на виробництво 10 епізодів  цього проєкту.

Переможцем тендеру стало ТОВ «Маркер медіа», яке вже виробляло програму. Бенефіціар ТОВ «Маркер медіа» — Денис Сезін.

Компанія виробляє за підтримки Держкіно фільми «Оркестр», «Червона рута» та «Коли весь світ на твоєму боці».

ТОВ «Маркер медіа» засноване у 2011 році  і від початку своєї діяльності виробляло шоу «Велика різниця по-українськи» для «1+1» та «Інтера», згодом створювало новорічні розважальні проєкти для «України» («Аліса в Країні  Чудес» та «Великий новорічний концерт»). А також знімало комедійний серіал «Прєподи» для НЛО ТВ.

У межах проєкту «Розмовна студія» компанія буде створювати різножанрові інформаційні матеріали для платформ іномовлення. За форматом, у студії експерти обговорюватимуть актуальні теми. Хронометраж випуску — 60 хв.

Також на сайті «Прозорро» зафіксовано два звернення від громадянок (Катерини Бритавської та Ольги Грищенко) до Державної аудиторської служби. Вони наголошують на недоцільності використання державних коштів і вимагають скасувати договір та скерувати гроші на ЗСУ. Відповідь Держаудитслужби очікується.

Нагадаємо, Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» у травні 2023 року надало 9 302 400 грн на створення чотирьох проєктів ТОВ «Маркер медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY