detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
07.11.2023 18:00
Ірина Фаріон заявила, що її фейсбук-акаунт заблокували після мовного скандалу
Ірина Фаріон заявила, що її фейсбук-акаунт заблокували після мовного скандалу
Мовознавиця повідомила в телеграмі: «Панове. Заблокована на ФБ. Падло стікає жовчю від моєї правди. Працюймо тут».

Мовознавицю та колишню нардепку Ірину Фаріон заблокували у фейсбуці. Нещодавно її розкритикували через негативні висловлювання про російськомовних військових. Про це вона повідомила у своєму телеграмі.

«Панове. Заблокована на ФБ. Падло стікає жовчю від моєї правди. Працюймо тут», прокоментувала Фаріон.

Раніше на ютубі вийшло інтерв’ю журналістки Яніни Соколової з Іриною Фаріон, де вони обговорювали мовне питання. Фаріон сказала, що «не існує російськомовного населення, є українці, а є кацапи». Журналістка натомість відповіла, що частина військових бригади спеціального призначення Нацгвардії «Азов» та 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ спілкуються російською мовою.

«Я категорично цього не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні і ви такі дуже розумні, що вам заважає виконувати 29-у статтю закону про Збройні сили України? Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді», — сказала Фаріон.

Після цього уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до правоохоронців та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення для перевірки висловлювань мовознавиці. Омбудсман побачив у заяві ексдепутатки про російськомовних військовослужбовців «утиск та дискримінацію».

Фото: Ірина Фаріон / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY