detector.media
06.11.2023 23:22
Інформація з відкритих джерел стала дієвим інструментом розвідки ворога, — речник Міноборони
Інформація з відкритих джерел стала дієвим інструментом розвідки ворога, — речник Міноборони
Ворог користується відкритими джерелами не тільки тому, що всі ними користуються, а ще й, зокрема, тому, що в самого ворога бувають проблеми з тим, як рухається негативна інформація з фронту до командувань: з поданням реального стану справ у тоталітарному суспільстві особливі проблеми.

Ворог часто дізнається про певні події з відкритих джерел, тому існують деякі обмеження на поширення певної інформації. Про це сказав начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Феномен цієї війни — завдяки тому, що у нас демократичне суспільство, ворог часто дізнається про якісь події не з власних джерел, не від власної розвідки, а саме з відкритих джерел, медіа. І тому коли військові кажуть: “будь ласка, не повідомляйте про цю подію”, — це має сенс. Має сенс повідомити про визволений населений пункт на дві доби пізніше. Бо ворог користується відкритими джерелами не тільки тому, що всі ними користуються, а ще і, зокрема, через те, що в самого ворога бувають проблеми з тим, як рухається негативна інформація з фронту до командувань. В тоталітарному суспільстві особливо з цим проблема: хочеться більше звітувати, ніж показувати реальний стан справ. І ми не мусимо точно допомагати в цьому ворогу», — зауважив Ілларіон Павлюк.

Він зазначив, що розвідка на основі відкритих джерел стала справжнім інструментом як для української сторони, так і для ворога.

«Як тільки інформація з відкритих джерел дає ворогу можливість щось зрозуміти, він це використовує негайно», — наголосив речник Міноборони.

Він додав, що обмеження на поширення певної інформації стосуються не лише медіа, а й різноманітних блогерів і телеграм-каналів.

«Інформаційне поле — це мозаїка, дуже різна інформація: достовірна, недостовірна, чутки, фейки, чиїсь інформаційні операції, чиєсь сприйняття події, яке вже дуже сильно відірване від події. Коли розвідка працює за відкритими джерелами, вона всю цю мозаїку збирає, ніби як картину з пазлів. Ми хочемо, щоб у ворога було якомога менше елементів пазлів», — сказав Павлюк.

Нагадаємо, 19 жовтня письменник, продюсер, журналіст, офіцер ЗСУ Ілларіон Павлюк офіційно очолив Управління преси та інформації Міністерства оборони України.

 Фото: Ілларіон Павлюк / Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY