detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
03.11.2023 12:48
Прем’єрку Італії Джорджію Мелоні розіграли російські пранкери, вдаючи «африканських політиків»
Прем’єрку Італії Джорджію Мелоні розіграли російські пранкери, вдаючи «африканських політиків»
Прем’єрка зізналась пранкерам, що війна в Україні спричиняє «велику втому» і що вона має кілька ідей, як «знайти вихід із ситуації».

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні стала жертвою російських пранкерів. Один із них видав себе за африканського політика. Про це повідомляє The Guardian

Під час телефонної розмови Мелоні зізналася пранкеру, що війна в Україні спричиняє «велику втому» і що вона має кілька ідей, як «знайти вихід із ситуації».

Офіс Мелоні підтвердив, що прем’єрку «ввели в оману». Це сталося 18 вересня. Їй зателефонував «самозванець, який назвався президентом Комісії Африканського Союзу».

Італійські ЗМІ повідомляють, що телефонувало двоє російських коміків – Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров, відомі як Вован і Лексус. Один із них відрекомендувався Мелоні як «африканський політик».

Запис розмови опублікували на канадській відеоплатформі Rumble, а потім його підхопило російське державне інформагентство «РИА Новости».

«Є велика втома з усіх сторін. Наближається момент, коли всі зрозуміють, що нам потрібен вихід із ситуації, — каже Мелоні на записі щодо російської війни проти України. — Контрнаступ України йде не так, як очікувалося… він не змінив перебігу конфлікту, й усі розуміють, що [конфлікт] може тривати багато років, якщо ми не знайдемо розв'язок. Українці роблять те, що мусять, і ми намагаємося їм допомагати».

Проблема, за словами Мелоні, полягає в тому, щоб «знайти вихід, який буде прийнятний для обох сторін і водночас не руйнуватиме міжнародне право».

«В мене є кілька ідей щодо врегулювання цієї ситуації, але я чекаю доречного моменту, щоб їх запропонувати», — додала вона.

Публічно Мелоні завжди рішуче підтримувала Україну — це ще раз наголосили джерела, на які посилаються італійські ЗМІ.

Офіс Мелоні заявив, що та стала жертвою пранкерів під час «важкого» періоду, коли прем’єр-міністерка працювала для «посилення відносин» з африканськими лідерами, домовившись зустрітися з ними за лаштунками Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку між 19 і 21 вересня.

Як пише ІМІ, Вован і Лексус мають рішуче проросійську позицію й були підозрювані у зв’язках з російською розвідкою.

Нагадаємо, торік 15 листопада Вован і Лексус додзвонилися президенту Польщі Анджею Дуді, вдаючи лідера Франції Емманюеля Макрона. Саме в цей час у польському селі Пшеводув неподалік кордону з Україною впала ракета. У розмові Дуда, зокрема, запевнював нібито Макрона, що «не хоче війни з Росією» і тому «вкрай обережний».

Фото: Alberto Pizzoli / AFP via Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY