detector.media
30.10.2023 13:48
Біженці і русофобія: Польща фіксує щораз агресивнішу пропаганду з боку Білорусі і Росії
Біженці і русофобія: Польща фіксує щораз агресивнішу пропаганду з боку Білорусі і Росії
Уповноважений уряду Польщі вважає обидва наративи Кремля та Мінська формою тиску на майбутній уряд, спрямованого на зміну підходу Варшави до загроз зі сходу.

Уповноважений з питань безпеки інформаційного простору уряду Польщі Станіслав Жарин повідомив, що білоруський та російський пропагандистські апарати активізували агресивну інформаційну діяльність, спрямовану проти Польщі. Про це повідомляє Polskie Radio.

За словами Жарина, пропагандистські дії доповнюють операцію з дестабілізації кордону Польщі за допомогою штучно стимульованого міграційного тиску.

Жарин повідомив, що у Мінську створили професійно та широко керований вебсайт, який «документує випадки польських і литовських злочинів проти біженців» на кордоні з Білоруссю з середини 2021 року.

За його словами, пропагандистські канали режиму Лукашенка активізували повідомлення про злочинний характер політики Польщі, Литви та Латвії щодо мігрантів, які намагаються потрапити до Європи через кордон цих країн із Білоруссю.

Крім того, відзначив Жарин, російські пропагандистські осередки продовжують широко коментувати післявиборчу ситуацію в Польщі. Наразі на перший план виходить наратив про те, що польська держава й надалі буде пронизана русофобією. Ці повідомлення є шкідливими для Польщі та суспільства, каже Жарин.

Посадовець зазначив, що і активізацію операції зі звинуваченнями Польщі у злочинах проти нелегальних мігрантів, і різке посилення наративу про «польську русофобію» можна розглядати як форму тиску на майбутній уряд, спрямованого на зміну підходу Варшави до загроз зі сходу.

Пропаганда Кремля та Мінська також просуває тезу про «слушність» вимог щодо скорочення чисельності особового складу польської армії.

Ілюстрація: Станіслав Жарин / твітер

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY