detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.10.2023 18:16
Ведуча «Ради» порівняла Путіна з аутистами: Лубінець відкрив провадження та звернувся до Нацради
Ведуча «Ради» порівняла Путіна з аутистами: Лубінець відкрив провадження та звернувся до Нацради
Омбудсман просить голову Нацради проконтролювати дотриманням телеканалом «Рада» передбачених законом норм та вимог у сфері медіа. У разі виявлення порушень обіцяє вжити необхідних заходів.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відкрив провадження та звернувся до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення через фразу ведучої телеканалу «Рада» Ольги Нємцевої в етері телемарафону, яка порівняла президента Росії Володимира Путіна з людьми з аутизмом.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко. Вона разом з двома колегами звернулися до омбудсмана щодо порушення принципів рівності та недискримінації в інформаційному просторі в етері телемарафону.

У відповідь Лубінець повідомив, що відкрив провадження, в рамках якого перевірить викладену інформацію та, в разі виявлення порушення, вжиє необхідні заходи.

Він також звернувся до голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення з ініціативою здійснити нагляд та контроль за дотриманням телеканалом «Рада», зокрема в етерах телемарафону «Єдині новини», законодавчо передбачених норм та вимог у сфері медіа.

 

Відповідь Дмитра Лубінця на депутатське звернення / Ірина Геращенко, фейсбук 

Нагадаємо, 18 жовтня 2023 року під час прямого етеру телемарафону «Єдині новини» журналістка телеканалу «Рада» Ольга Нємцева у розмові з радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком порівняла президента Росії Володимира Путіна з людьми з аутизмом.

У соцмережах почалося бурхливе обговорення цього діалогу, і переважна більшість його учасників категорично засудила висловлювання ведучої «Ради». 

Згодом ведуча попросила вибачення в етері телеканалу, назвавши свою ремарку «недоречною», не уточнивши утім, яку саме ремарку має на увазі. 

Комісія з журналістської етики заявила про недопустимість поширення мови ворожнечі щодо людей з аутизмом у телемарафоні «Єдині новини».

Головне фото: скриншот етеру телеканалу «Рада»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY