detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.10.2023 17:17
Євросоюз відновлює Фестиваль європейського кіно в Росії попри війну проти України
Євросоюз відновлює Фестиваль європейського кіно в Росії попри війну проти України
Посол ЄС у Росії: Навіть у складному контексті російської війни проти України варто показати, що відносини між європейцями та росіянами можуть тривати. Доброта, сім'я, одна-єдина планета, спільна історія і спільне майбутнє — ось наші головні теми, засновані на загальнолюдських цінностях.

Євросоюз проведе скасований у 2022 році Фестиваль європейського кіно в Росії попри її збройну агресію проти України. Захід пройде онлайн з 1 по 15 листопада, повідомило представництво ЄС у Росії.

«Цього року фестиваль має особливе значення, оскільки ми відновлюємо показ європейських фільмів після річної перерви», — зазначив посол Європейського Союзу в Росії Роланд Ґалгараґ.

Минулого року подію скасували через вторгнення Росії в Україну.

Слоганом цьогорічного фестивалю буде «Кіно об’єднує!». Він «наголошує на єдності культур та інтересів», — вважають у представництві ЄС в Росії.

«У нинішні непрості часи ця тема видається найбільш актуальною. Зараз особливо важливо знаходити нові можливості взаєморозуміння. Доброта, сім'я, одна-єдина планета, спільна історія і спільне майбутнє  ось наші головні теми, засновані на загальнолюдських цінностях», — додає Ґалгараґ.

Він заявив, що навіть у складному контексті російської війни проти України ЄС хоче показати, що відносини між європейцями та росіянами можуть тривати.

У межах програми фестивалю покажуть 21 стрічку з Бельгії, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Чехії, Данії та інших країн ЄС, а також два фільми спільного виробництва російських та європейських кіностудій.

Усі фільми покажуть мовою оригіналу з російськими субтитрами. Вони будуть доступні росіянам безплатно та без реєстрації.

На фестивалі покажуть ігрове, документальне та анімаційне кіно, яке брало участь у європейських та міжнародних кінофестивалях, отримало високу оцінку критиків і визнання глядачів.

Відкриття фестивалю присвятили дню заснування Європейського Союзу — 1 листопада 1993 року набув чинності Маастрихтський договір, який започаткував Європейський Союз.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY