detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.10.2023 20:40
Поліція Києва попереджає про фейки щодо «самогубств підлітків» у місті
Поліція Києва попереджає про фейки щодо «самогубств підлітків» у місті
24 жовтня декілька телеграм-каналів поширили інформацію про начебто скоєння кількох самогубств неповнолітніми в різних районах Києва, однак правоохоронці повідомляють, що це не відповідає дійсності.

Деякі телеграм-канали 24 жовтня поширили новину про начебто скоєння кількох самогубств неповнолітніми в різних районах Києва. Проте це дезінформація, повідомляє поліція.

«Поліція Києва спростовує цю інформацію. Такі повідомлення можуть бути поширені з метою привернення уваги та збільшення кількості читачів відповідних ресурсів. Публікації, які не відповідають дійсності, не лише компрометують ресурси, на яких розміщені, але і викликають панічні настрої у громадян», — пишуть правоохоронці. 

Столична поліція зазначила, що одразу інформує громадян про надзвичайні події та злочини і відкрита до спілкування з медіа.

«Закликаємо довіряти лише офіційним джерелам інформації та не поширювати упереджені неправдиві новини. У разі, якщо ви стали свідками подій, які потребують негайного реагування правоохоронців, одразу телефонуйте на спецлінію 102», — додали в поліції. 

Зазначимо, 24 жовтня «Українська правда» з’ясувала, що в столиці справді трапився інцидент із падінням з 13-го поверху в Оболонському районі міста, однак там ішлося про дорослого чоловіка. 

Згодом у телеграм-каналах з’явилося ще одне повідомлення про суїцид, яке не підтвердилося.

Фото: Поліція Києва

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY