detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.10.2023 23:00
В Офісі президента спростували російську дезінформацію про кадрові зміни в українському Кабміні
В Офісі президента спростували російську дезінформацію про кадрові зміни в українському Кабміні
За словами радника глави ОП Сергія Лещенка, російський фейк про начебто намір зняти прем'єр-міністра та поставити на його місце нинішню посла України в США вже розповсюджують деякі депутати Верховної Ради.

Російські телеграм-канали розповсюджують дописи щодо нібито кадрових змін в українському уряді. Радник очільника Офісу президента Сергій Лещенко під час брифінгу спростував цю інформацію, передає «Укрінформ».

«Ще один фейк, який стосується внутрішньополітичного українського процесу, масово тиражується російськими багатомільйонними пабліками в телеграмі, і таким чином потрапляє в українське медіаполе. Йдеться про начебто кадрові зміни в українському уряді. Про начебто намір зняти прем'єр-міністра та поставити на його місце нинішню посла України в Америці. Та про інші кадрові зміни», — сказав Лещенко.

Він зауважив, що такі фейки вже розповсюджують деякі депутати Верховної Ради. 

Сергій Лещенко запевнив, що жодних кадрових змін не планується, а також додав, що росіяни мають на меті зірвати бюджетний процес в Україні та підірвати довіру до українського дипломатичного корпусу в США, поширюючи подібну дезінформацію.

Раніше ми писали про те, що російські пропагандисти використовують трагедію в Ізраїлі для продукування чергових фейків проти України: начебто у бойовиків ХАМАСу знайшли західну зброю, яку передали Україні її міжнародні партнери. 

Фото: скриншот брифінгу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY