detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.10.2023 13:26
Нацрада закликала медіа до коректного висвітлення подій щодо нападу ХАМАСу на Ізраїль
Нацрада закликала медіа до коректного висвітлення подій щодо нападу ХАМАСу на Ізраїль
Регулятор фіксує небезпечні тенденції у висвітлені подій в Ізраїлі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала «небезпечні синтаксичні звороти» у лінійних та онлайн-медіа щодо висвітлення нападу терористичного угруповання ХАМАС на державу Ізраїль. Про це під час засідання 16 жовтня сказав член регулятора Максим Онопрієнко.

Серед таких небезпечних фраз, які можуть розвинутись у мову ненависті або відображати наративи російської пропаганди, він назвав: «"Агресивні араби", "мусульманська вісь зла", "терористи-мусульмани" —  неприпустимі. Узагальнення на увесь мусульманський світ є некоректними і може сприяти  релігійній нетерпимості і в Україні. Це підриває нашу єдність і впливає на міжнародну солідарність». Також, за словами Максима Онопрієнка, важливо, щоб медіа не повторювали наративи російської пропаганди про антисемітизм в Україні.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС завдало масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст. Ракетна атака терористів тривала весь день.

Станом на вечір 8 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2200 дістали поранень. Бойовики в ході нападу на Ізраїль захопили в заручники понад 130 людей.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази, зокрема по пунктах та будівлях терористів, та змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. Близько 74 000 людей в Газі були змушені покинути свої домівки і знайшли притулок у школах.

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ попереджали, що російські пропагандисти використовують трагедію в Ізраїлі для продукування чергових фейків проти України.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY