detector.media
16.10.2023 12:39
У Росії оголосили в розшук блогера Марка Фейгіна
У Росії оголосили в розшук блогера Марка Фейгіна
За повідомленням росЗМІ, правозахисника підозрюють у «поширенні фейків» про російську армію.

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук російського правозахисника, блогера, юриста Марка Фейгіна. Про це повідомило видання «Вёрстка» з посиланням на базу даних відомства.

Фейгіна «розшукують за статтею кримінального кодексу РФ», але за якою саме — не уточнюється. 

Російське пропагандистське агентство ТАСС із посиланням на правоохоронні органи Росії заявило, що Фейгіна підозрюють у «поширенні фейків» про російську армію, і він оголошений у розшук саме з цієї причини.

Юрист ситуацію поки не коментував.

Марк Фейгін — російський громадський діяч і юрист. Був депутатом Державної думи РФ першого скликання (1994–1995). Кандидат юридичних наук (1999).

Фейгін був одним з адвокатів групи Pussy Riot у справі про «панк-молебень» у храмі Христа Спасителя у Москві, а також захисником української льотчиці Надії Савченко та обвинуваченого у шпигунстві проти Росії громадянина України Романа Сущенка.

2018 року Фейгіна позбавили адвокатського статусу в Росії. У квітні 2022 року Мін’юст РФ вніс його до реєстру «іноземних агентів». Нині Фейгін — популярний блогер, на його ютуб-канал «Фейгин Live» підписані більше 2 млн глядачів.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Росії оголосили в розшук колишнього радника Офісу Президента України Олексія Арестовича.

Також ми писали про те, що на Sweet.tv з’явився архів онлайн-розмов Фейгіна та Арестовича.

Фото: «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY