detector.media
12.10.2023 22:36
Совсун проти Арестовича: поліція розпочала досудове розслідування у справі щодо сексистських висловлювань ексрадника Офісу Президента
Совсун проти Арестовича: поліція розпочала досудове розслідування у справі щодо сексистських висловлювань ексрадника Офісу Президента
Народна депутатка заявляє, що доведена «до логічного завершення» справа Арестовича стане доказом того, що закон — один для всіх.

Народна депутатка від «Голосу» Інна Совсун , яка подала  заяву до правоохоронних органів на колишнього радника Офісу Президента Олексія Арестовича у зв’язку з тим, що він на своїх закритих «психологічних семінарах» називав жінок «істотами», яких «хочеться душити», повідомила, що  отримала відповідь від поліції про початок досудового розслідування. 

Відомості внесли в ЄРДР. Це означає, що тепер поліція зобов'язана провести розслідування. Депутатка також отримала відповідь від Генпрокурора про те, що справу передали до Київської міської прокуратури.  

«За цією історією потрібен постійний громадський контроль. Впевнена — сам Арестович коментує все на світі, окрім заяви на нього в правоохоронні органи, оскільки розуміє, що влип. 

Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх, і безкарність — більше не норма», — зазначила Інна Совсун. 

Вона додала, що санкція ст. 300 ККУ передбачає 2–3 роки позбавлення волі. 

Нагадаємо, у вересні Інна Совсун повідомила, що написала заяву до правоохоронних органів про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого ст. 300 Кримінального кодексу (розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості).

Фото: Інна Совсун / з відкритих джерел

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY