detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.10.2023 20:57
Білоруське державне видання «Мінська правда» опублікувало колонку співробітника RT, в якій той привітав ХАМАС із «перемогою»
Білоруське державне видання «Мінська правда» опублікувало колонку співробітника RT, в якій той привітав ХАМАС із «перемогою»
У своєму тексті, який 8 жовтня поширило білоруське видання, пропагандист RT Ігор Молотов написав про те, що «перемога Палестини на окупованих територіях — це перемога Москви та Мінська». Вже наступного дня матеріал зник із сайту «Мінської правди».

Білоруська пропагандистська газета «Мінська правда» 8 жовтня опублікувала колонку співробітника RT Ігоря Молотова, в якій ішлося про те, що «перемога Палестини на окупованих територіях — це перемога Москви та Мінська». Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Після розголосу видання видалило матеріал, однак він усе ж зберігся у вебкеші. 

У своїй колонці Молотов написав, що ситуація «роздмухується з метою внести розкол у білоруському та російському суспільстві, яке єдине у підтримці Палестини». Він порівняв Ізраїль із Третім Рейхом та фашистськими режимами Салазара й Муссоліні, а також відкрито привітав бойовиків терористичної організації ХАМАС: «Ми вже перемогли. ХАМАС та ФАТХ марширують єдиною дорогою перемоги. (...) Сьогодні ми всі палестинці. Сьогодні ми всі перемагаємо».

Фото: скриншот колонки Ігоря Молотова у вебкеші

Варто зазначити, що в неділю, 8 жовтня, МЗС Білорусі повідомило про двох білорусів, постраждалих унаслідок ракетного обстрілу Ізраїлю з боку терористичної організації ХАМАС. Білоруське відомство відреагувало на події в Ізраїлі, заявивши про «неприпустимість атак на цивільне населення».

Нагадаємо, вранці 7 жовтня терористичне угруповання ХАМАС завдало масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Водночас на ізраїльську територію зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька ізраїльських міст. Ракетна атака терористів тривала весь день.

Станом на вечір 8 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб, понад 2200 дістали поранень. Бойовики в ході нападу на Ізраїль захопили в заручники понад 130 людей.

Ізраїльська армія завдала удару у відповідь по Сектору Гази, зокрема по пунктах та будівлях терористів, та  змогла вибити ХАМАС із більшості захоплених населених пунктів. Близько 74 000 людей в Газі були змушені покинути свої домівки і знайшли притулок у школах.

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ попереджали, що російські пропагандисти використовують трагедію в Ізраїлі для продукування чергових фейків проти України: начебто у бойовиків ХАМАСу знайшли західну зброю, яку передали Україні її міжнародні партнери. 

За даними ГУР, Російське ГРУ вже передало бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, вироблену в США та ЄС. Таким чином росіяни хочуть звинуватити Україну в буцімто продажу західної зброї для терористів на регулярній основі.

Фото: скриншот колонки / «Беларускі Гаюн»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY