detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.10.2023 16:00
Олександр Педан: Медіа та інфлюенсери мають звертати увагу на соціальну складову у створенні контенту
Олександр Педан: Медіа та інфлюенсери мають звертати увагу на соціальну складову у створенні контенту
Під час дискусійної панелі про майбутнє українських медіа у рамках Lviv BookForum Олександр Педан висловив думку, що, зокрема, телебачення зможе вижити, якщо перенесе свою роботу в соціальну площину, а також звертатиме увагу на українську молодь та спілкуватиметься з нею її мовою.

Українському телебаченню та блогерам варто враховувати соціальний складник у створенні свого контенту. Таку думку висловив телеведучий, блогер та громадський активіст Олександр Педан під час дискусійної панелі про майбутнє українських медіа в рамках цьогорічного ювілейного фестивалю Lviv BookForum.

«Соціальні мережі наразі — це найдієвіший для мене та моєї команди соціальний інструмент комунікації. Тому що досі великі корпорації, розважальні канали, на жаль, не дійшли до соціальної складової. Я би їм дуже радив звернути на це увагу, тому що нарешті в тренді — щось корисне для людей, а не лише "розважуха"», — сказав Педан. 

Він вважає, що телебачення зможе вижити, якщо перенесе свою роботу в соціальну площину, а також звертатиме увагу на українську молодь та спілкуватиметься з нею її мовою.  

Олександр Педан також наголошує на ролі українських блогерів та важливості їхньої залученості в соціальних проєктах.

«Усе, що ми говоримо вголос, має вплив на аудиторію. Тому я би дуже радив нашим блогерам теж не забувати про соціальну складову. Я тішуся нашим молодим артистам, зокрема комікам, як-от Вася Байдак, Влад Шевченко, Даша Кубік. Ми зараз спільно із Суспільним беремося за створення україномовного дитячого контенту на ютубі, якого зараз просто катастрофічно не вистачає. І адекватні блогери, коли я їх запрошую і кажу, що це для дітей, приходять і навіть дякують, що мають можливість доторкнутися до соціальної складової», — зазначив він.

Олександр Педан є автором низки ютуб-проєктів, зокрема про переселенців зі сходу України та окупованого Криму, благодійні організації та волонтерство під час великої війни. Минулого року він також знімав другий сезон тревел-проєкту «УніверCheck» про  професії та перспективи навчання в українських вишах.

Нагадаємо, 4 жовтня стартував ювілейний 30-й Львівський міжнародний літературний фестиваль BookForum, який має у програмі 150 подій — панельні дискусії з письменниками та інтелектуалами, зустрічі з іноземними гостями, презентації книжкових новинок, Ніч поезії і традиційний книжковий ярмарок. 

Ключовою темою 30-го Lviv BookForum є «“Перепис майбутнього”: життя, щастя і культура під час та після війни». 

Фото: Олександр Педан / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY