detector.media
06.10.2023 10:43
Внаслідок ракетного удару росіян по Харкову постраждали португальські журналісти
Внаслідок ракетного удару росіян по Харкову постраждали португальські журналісти
Медійники не поранені, але розбито автомобіль.

6 жовтня знімальна група португальського телеканалу RTP потрапила під обстріл центру Харкова російськими ракетами. Журналісти не зазнали поранень, але дуже пошкоджено їхній автомобіль.

«Привалило рамою віконною, але я цілий. Всі ми цілі, але думав, що вже все…», — коментує для НСЖУ український продюсер португальської знімальної групи Андрій Коваленко, який є виконавчим директором Академії української преси.

Загалом у планах журналістів RTP було відрядження на Донеччину на передову, дорогою з Києва зупинилися в Харкові. Сьогодні мали плани виїзду в село Гроза, де російська ракета 5 жовтня забрала життя щонайменше 51 місцевого жителя.

«Ракета прилетіла майже в готель», — свідчить Андрій Коваленко.

Цей готель дуже популярний серед журналістів, представників різноманітних міжнародних організацій, які приїжджають у відрядження до Харкова.

 Нагадаємо, що 27 червня російська армія обстріляла центр Краматорська Донецької області. Окупанти поцілили в заклад громадського харчування, де було багато людей. Серед них була українська письменниця Вікторія Амеліна, яка внаслідок важкого поранення померла в лікарні

Внаслідок удару легкі поранення також отримали троє колумбійців, серед яких була журналістка Каталіна Гомес. Були повідомлення, що легкі ушкодження дістала  і британська фотографка-фрилансерка Анастасія Тейлор-Лінд. Під час ракетного удару в піцерії також перебував журналіст із Брюсселя Арно де Декер.

Як повідомляв «Детектор медіа», команда журналістів шведського телеканалу TV4, 19 вересня зазнала атаки російського БпЛА на Запоріжжі. Незначні поранення отримали їхній локальний продюсер Олександр Павлов, а також двоє українських поліцейських, які супроводжували команду TV4 на місце події.

На фото: ушкоджена машина журналістів і наслідки ракетного удару в Харкові

Фото: фейсбук-сторінка НСЖУ
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY