detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
04.10.2023 13:37
На початку 2024 року Держкіно хоче відновити конкурси
На початку 2024 року Держкіно хоче відновити конкурси
Правила проведення конкурсів не зміняться, у пріоритеті будуть теми історії України та документування сьогодення.

У січні-лютому 2024 року Державне агентство України з питань кіно планує оголосити конкурси на зйомки фільмів. Про це повідомила голова Держкіно Марина Кудерчук 4 жовтня під час Куiv Media Week. «Ми будемо проводити конкурси, нам потрібен контент для фестивалів, кінотеатрів і телебачення», — сказала вона. За словами Кудерчук, правила проведення конкурсів не зміняться, у пріоритеті будуть теми історії України та документування сьогодення.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшили в державному бюджеті на наступний рік видатки на Держкіно до 618,3 мільйона гривень.

Раніше прем'єр-міністр зазначав, що на виробництво патріотичних фільмів і серіалів заклали 511 мільйонів гривень.

У березні 2022 року Державне агентство України з питань кіно повідомило, що до завершення воєнного стану не проводитиме пітчингів, і  оголосило перелік кінопроєктів, що пройшли технічний відбір на 18-й пітчинг. «В умовах воєнного стану провести подальші етапи конкурсного відбору кінопроєктів неможливо. Тому його завершення відбудеться після припинення дії воєнного стану», — повідомили в Держкіно.

Зазначимо, на 2022 рік було заплановано проведення трьох конкурсних відборів Держкіно.

У 2021 році Держкіно також проводило три пітчинги. Про переможців 15-го конкурсного відбору можна почитати тут, 16-го — тут, 17-го — тут.

На фото: голова Держкіно Марина Кудерчук на форумі Kyiv Media Week

Фото: Наталія Данькова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY