detector.media
25.09.2023 22:16
МЗС спростувало інсинуації у польських ЗМІ про «обіцянку» Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на «повалення» нинішнього уряду Польщі
МЗС спростувало інсинуації у польських ЗМІ про «обіцянку» Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на «повалення» нинішнього уряду Польщі
Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має.

Міністерство закордонних справ України заявило, що українська сторона не мала і не має намірів втручатися у внутрішні справи Польщі, і відкинуло інсинуації про нібито наміри України повалити владу в ній. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у фейсбуці.

Ніколенко повідомив, що у польських ЗМІ почали циркулювати коментарі кореспондентки польського телебачення ТVP в Брюсселі про нібито обіцянку Німеччини та Франції забезпечити Україні швидкий вступ до ЄС в обмін на «повалення» нинішнього уряду Польщі.

Речник МЗС заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

«Категорично відкидаємо такі інсинуації. Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має. Ба більше, Україна високо цінує підтримку Польщі у відбитті російської агресії, підтримці нашого шляху до членства в ЄС і НАТО», — написав Олег Ніколенко.

Він наголосив, що наша держава глибоко вдячна полякам, які проявляють солідарність із українцями. «Останнім проявом чого стало вручення Президентом України державних нагород громадянам Польщі: журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді», — нагадав речник українського МЗС.

Ніколенко також висловив переконання у безуспішності зусиль вбити клин «у високий рівень поваги та співпраці наших народів» та закликав «наших польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам».

 Фото: з відкритих джерел

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY