detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.09.2023 13:50
В уряді Вірменії звинуватили роcійські ЗМІ у гібридній війні проти країни
В уряді Вірменії звинуватили роcійські ЗМІ у гібридній війні проти країни
Так керівник апарату прем'єр-міністра Вірменії відреагував на слова в етері російського НТВ, начебто в будівлі вірменського уряду були американські десантники.

Керівник апарату прем’єр-міністра Вірменії Араїк Арутюнян звинуватив російські ЗМІ у проведенні гібридної війни проти Вірменії. Приводом для цього став сюжет телеканалу НТВ з твердженням про нібито десантників США в будівлі вірменського уряду. 

«Схоже, у гібридній війні, розв’язаній у російських ЗМІ проти Вірменії, обіцяли, як у відомій казці: хто більше бреше — отримає половину палацу/Кремля», — написав Арутюнян у фейсбуці в суботу, 23 вересня.

Як повідомляє DW, керівник апарату вірменського прем’єра написав це у відповідь на твердження російського журналіста Георга Хачатуряна, яке пролунало в ефірі телеканалу НТВ, начебто демонстранти, які прорвалися 20 вересня в будівлю уряду Вірменії, натрапили там на американських десантників, які приїхали на навчання.

«Це абсолютна дезінформація. Жодні протестувальники не штурмували будівлю уряду того дня, і тим паче, жодних американських десантників там не було», — стверджує Арутюнян.

У кінці свого допису Арутюнян задається риторичним питанням: «Як так вийшло, що найгіршими пропагандистами російських телеканалів є вірмени: Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян, Арам Габрелянов, Семен Багдасаров, Роман Бабаян, Сергій Кургінян, Андранік Мігранян та інші?».

Нагадаємо, нещодавно у Вірменії заарештували проросійського блогера Міка Бадаляна та оглядача «Sputnik Вірменія» Ашота Геворкяна у справі про незаконний обіг вогнепальної зброї. Торік у жовтні Вірменія заборонила в’їзд кремлівській пропагандистці Маргариті Симоньян.

Як відомо, у вересні Вірменія вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії надала Україні допомогу, а прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що повністю пов’язувати безпеку країни з Росією було стратегічною помилкою.

Фото: Протестувальники біля посольства РФ у Єревані, 19 вересня 2023 року / Asatur Yesayants / SNA / IMAGO

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY