detector.media
23.09.2023 15:08
«1+1 Україна» покаже документальний фільм про країни, які попри агресивного сусіда стали успішними
«1+1 Україна» покаже документальний фільм про країни, які попри агресивного сусіда стали успішними
Зйомки фільму відбувалися в Ізраїлі, Південній Кореї та Німеччині.

24 вересня о 23:20 телеканал «1+1 Україна» покаже оригінальний документальний спецпроєкт «Україна майбутнього. Переграти агресора» ведучого та дослідника історії Руслана Шаріпова. Як повідомляє пресслужба «1+1», у спецпроєкті проаналізований досвід Південної Кореї, Ізраїлю, Німеччини та Кувейту, що пережили руйнівні війни у 20 столітті, а потім були вимушені жити поруч з «агресивним сусідом».

У коментарі «Детектору медіа» автор та ведучий проєкту Руслан Шаріпов розповів: «Нам кажуть готуватися до тривалої війни. Нам кажуть, що маємо навчитися жити в умовах постійної загрози і розраховувати лише на самих себе. Хіба це можливо, коли поруч такий агресивний сусід з необмеженими ресурсами? Досвід таких країн як Південна Корея та Ізраїль показує, що це можливо. Вони вже десятиліттями живуть та розвиваються в такому становищі. Досвід цих країна показує, що вони навчилися не просто виживати поруч з агресивними сусідами, але й бути дуже успішними. Південна Корея входить до топ-20 найбільших економік світу. Ізраїль займає перше місце в світі за кількістю технологічних стартапів. Як Україні досягти такого успіху в майбутньому? Чи може досвід цих країн нам якось допомогти? Документальний фільм “Україна майбутнього. Переграти агресора” про те, як співіснувати з агресивним сусідом і бути успішним. Висновки, зроблені у фільмі, вселяють надію в краще майбутнє». 

Руслан Шаріпов

Ідея проєкту народилася навесні 2022 року. Зйомки фільму тривали 6 місяців і відбувалися в Ізраїлі, Південній Кореї та Німеччині. Команді під керівництвом генерального продюсера проєкту Акіма Галімова вдалося знайти унікальних експертів, які розповіли про секрети стійкості та незламності Ізраїлю та Південної Кореї. А також про те, як відбувалася реінтеграція до ФРН земель Східної Німеччини, що тривалий час перебували під контролем СРСР.

Читайте також:

Нагадаємо, у червні команда Акіма Галімова презентувала історичне розслідування «Рашизм. Історія хвороби». У ньому автори дослідили риси російського суспільства, які стали основою рашизму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY