detector.media
Артем Москаленко
«Детектор медіа»
22.09.2023 13:40
Ha Cartoon Forum показали перші деталі нового серіалу «Мавка»
Ha Cartoon Forum показали перші деталі нового серіалу «Мавка»
Цей проєкт студії Animagrad стане продовженням історії мультфільму «Мавка. Лісова пісня».

У французькому місті Тулузі на Cartoon Forum показали розробку та перші деталі нового анімаційного серіалу «Мавка». Про це повідомляє Держкіно України.

«Серіал про Мавку — наш новий челендж. Все, як ми любимо, і інакше не вміємо. Несемо Україну у світ. І до Мавки доєднуються Перелесник та Повітруля. І дуже потужна команда наших фантастичних французьких друзів TeamTo. Віримо в ЗСУ, в Україну і в себе. Як ніколи», — пише у своєму фейсбуці продюсерка Анна Єлісєєва.

Разом з французькою компанією TeamTo автори представили аудиторії розширену концепцію проєкту, нових героїв і нові відеоматеріали. На одній зі світлин можна побачити двох нових героїв — Повітрулю та Чугайстра.

Cartoon Forum — це майданчик у світі анімації, який об’єднує на профільних пітчингах авторитетних представників індустрії з усього світу і дає змогу заявити про себе, знайти партнерів та підтримку. Проєкт «Мавка» був відібраний для участі з понад сотень поданих європейських заявок та став єдиним анімаційним проєктом від України.

Вперше анонсували серіал влітку цього року в межах Annecy’s Partners Pitch. 

«Мавка. Лісова пісня» — український мультфільм, створений за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптований під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму — образи зі слов’янських міфів і легенд.

«Мавка. Лісова пісня» в національний прокат вийшов 2 березня. За десять тижнів касові збори стрічки склали 143 930 311 грн. Також мультфільм мав успішні касові збори у ФранціїЧехіїКазахстаніНідерландах та Італії.

Про те, що компанія Film.UA взялася за цей мультфільм, «Детектор медіа» вперше повідомив ще восени 2015 року. У вересні 2016-го мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виграв 9-ий конкурс Держкіно й отримав державне фінансування в розмірі 24,5 млн грн. Тоді було оголошено, що загальна вартість виробництва фільму становить 98,8 млн грн. Станом на липень 2021 року загальний бюджет оцінювався вже у 187,2 млн грн, а частка державного фінансування — у 49,5 млн грн.

На фото: Концепт нового серіалу

Фото: фейсбук-сторінка Держкіно України

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY